Connecting the Brands – Editie 1

Mijn laatste blog is al weer even geleden. Tijd om iets leuks te delen, namelijk de lancering van mijn eigen fotoshoot! Op 23 februari was het zo ver: samen met Maureen (Iamaureen) organiseerde ik de allereerste Connecting the Brands fotoshoot. Een heel bijzondere en waardevolle fotoshoot, waarbij we producten van verschillende merken en shops samenbrengen in inspirerende foto’s. In deze blog ga ik je de eerste foto’s laten zien én je meer vertellen over het idee achter deze fotoshoot.

Ik kan het me nog zo goed herinneren.. Ik had net een fotoshoot gedaan samen met Jacoline van Bibelotte (dit was in 2019) en was aan het schilderen in ons huis. Voor mij zijn dat altijd van die momenten om lekker na te denken over dingen ;) De fotoshoot ging nog een paar keer door mijn hoofd. Wat hadden we mooie foto’s gemaakt van de behang- en beddengoed collectie (met fotografe Petra van der Weiden, mijn lieve moeder) en wat hadden we leuke samenwerkingen gevonden met andere shops voor de styling en de meubels.

Wat door mijn hoofd ging, is dat het als merk best een hele klus is om een fotoshoot te regelen, wanneer je beeldmateriaal wil maken voor je product(en). Je hebt een ruimte nodig om te fotograferen, achtergronden met verf of behang, meubels, accessoires.. Vaak heb je zelf één specifiek product en daarmee maak je niet zomaar een inspirerende foto. Daar heb je meer voor nodig. Ik besefte me ineens, dat er veel meer merken en shops tegen deze uitdaging aan moesten lopen. Hoe tof zou het zijn om al die leuke merken en shops bij elkaar te brengen, en complete kamertjes te stylen met al hun producten bij elkaar!

  

First things first

Het idee voor de shoot ging even in de la. Ik was druk met een heleboel leuke opdrachten, maar het idee bleef in mijn hoofd hangen. Ondernemers die ik sprak over mijn idee, waren net zo enthousiast als ik. In 2020 liet Corona mij opnieuw heel goed nadenken over Elina Styling en welke kant ik daarmee op wilde. Het werd tijd om de shoot uit te gaan werken! Oh, en eerst een baby te krijgen, want in augustus 2020 werd ik voor de tweede keer mama van ons lieve dochtertje Fien. First things first ;)

In november ging ik, na een fijne verlofperiode, weer aan het werk. Met hulp van mijn business coach Ilona van Minimalistisch Ondernemen zette ik het complete plan op papier. Al snel lanceerde ik, samen met Maureen, de Pilot voor de allereerste Connecting the Brands fotoshoot. Super spannend!

  

Merken en shops

Wat ben ik blij en trots dat er voor de eerste ronde al zo veel leuke merken en shops enthousiast waren om deel te nemen. Mijn idee bleek te kloppen: hier was behoefte aan bij veel ondernemers. De shoot was flink doorwerken en sjouwen. Maureen en ik propten letterlijk in 5 minuten een broodje naar binnen.. En door ;) Maar wat krijg ik altijd een berg energie van zo’n leuke dag. Inmiddels zijn de foto’s gedeeld en begint een heel mooi onderdeel van de shoot.. Alle deelnemende merken gaan de foto’s delen met een tag naar elkaars producten. Zo brengen ze elkaar onder de aandacht bij hun gedeelde doelgroep: mama’s met oog voor mooie kinderkamer producten. Het is zo leuk om al die mooie foto’s voorbij te zien komen op Instagram!

Komende CTB shoots

Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de tweede CTB fotoshoot: de babykamer editie. Ook verwacht ik dat we de derde shoot binnenkort kunnen gaan inplannen. Het is zó tof om zo veel leuke merken en shops op deze manier te mogen helpen! Ik neem me hierbij voor om over een jaar nog een blog te schrijven over de CTB shoot.. Heel benieuwd hoeveel edities en mooie samenwerkingen we dan al weer verder zijn! In de tussentijd deel ik alvast de mooie beelden, want daarmee hoop ik veel ouders te kunnen inspireren voor het inrichten van een persoonlijke, unieke en prachtige kinderkamer.

Een dikke dankjewel aan de deelnemers van de eerste CTB shoot, die net zo geloofden in deze shoot als ik. Jacoline van Bibelotte, Annemiek van Tapis Petit, Madeleine van Leo&Moon, Maritte en Rebecca van Lotie Kids, Robert en Ellen van Vestingh, Gerline en Marline van Saartje Prum, Emina van Studio Vraco, Nathalie van Studio Loco, Emma van Liefs van Emma, Jantien van Blossom Kids, Karen van Lemonwise en Maureen (Iamaureen) voor de mooie foto’s!

Hier shop je de producten: Behang: Bibelotte | Verf: Vestingh kleur Diamond Dust | Vloerkleed: Tapis Petit | Wandkleed: Studio Loco | Lamp en haak: Liefs van Emma | Rotan kaptafeltje en kruk: Leo&Moon | Paddestoel lamp, bekertje, Maileg muisje en kroon: Saartje Prum | Kleding Saartje en Olivia: Blossom Kids

No Comments

Post a Comment