De rustige kinderkamer van Fien

In ‘De rustige kinderkamer van..’ deel ik mooie verhalen en foto’s van unieke en rustige kinderkamers. Omdat het altijd leuk is om binnen te kijken in de mooiste babykamers en kinderkamers, maar vooral om het verhaal achter het kamertje te kunnen vertellen. Want de mama’s in deze rubriek weten als geen ander hoe je rust in de kinderkamer brengt en delen hun beste tips met je!

Het huis van Iris, Rienk en dochter Fien is prachtig rustig ingericht. Grijze tinten voeren de boventoon, een klein kleuraccent zorgt hier en daar voor een verrassend effect. De prachtige babykamer van Fien zag ik af en toe al voorbij komen op Instagram. Een heerlijk rustig kamertje! De basis van het kamertje is heel neutraal, waardoor de leuke details en accessoires er mooi uitspringen.

Neutraal

Het uitgangspunt voor de babykamer van Fien werd het behang ‘Jungle Fever’ van Esta Home. Net als in de rest van het huis, zijn de wanden geschilderd in de kleur Skimming Stone van Farrow & Ball. Omdat Iris en Rienk het geslacht van hun kleintje nog niet wisten, was dit heel fijne en neutrale basis. “In mijn hoofd had ik al wat ideeën voor het kamertje. Met wat hulp van Instagram en Pinterest kreeg het plan steeds meer vorm. Het kamertje is uiteindelijk rustig, neutraal maar toch heel sfeervol geworden.”

 

 

Meisjes babykamer

En daar was Fien, een dochter! “Na de geboorte van Fien hebben we toch nog een zachte rozetint toegevoegd aan het kamertje. De wand naast de grijze kledingkast heeft de kleur ‘Prettig’ van Histor gekregen. Dit maakt het kamertje, samen met de vrolijke accessoires, toch nog ietsje meisjesachtiger.”

Het werkte voor Iris dus heel goed om te starten vanuit een neutrale basis. Weet je het geslacht van je kindje nog niet, dan kun je vanuit deze basis na de geboorte nog alle kanten op. Vind je het leuk, dan kun je met kleine aanpassingen toch nog een jongens- of meisjes babykamer maken. In het kamertje van Fien zie je heel goed dat je daarvoor eigenlijk niet zo veel nodig hebt. Een kleurtje op de wand, een vrolijke vlaggenlijn, het beddengoed en kleine accessoires maken het kamertje een echte meisjes babykamer.

 

Rustig kamertje

Het kamertje rustig houden was een belangrijk uitgangspunt voor Iris. “Gezien dit de kleinste slaapkamer is en de donkere vloer nog vrij nieuw was toen we dit huis kochten, zat de grootste uitdaging in een rustig geheel maken.” Door te kiezen voor een goede basis met rustige kleuren en patronen, is het kamertje lief en rustig gebleven. De vrolijke accessoires geven net een leuk accent! “Die accentjes in de kamer vindt Fien heel interessant om naar te kijken. Vooral de vlaggenlijn met belletjes trekt haar aandacht. Ik denk dat het wel erg fijn is dat de kamer met niet te veel prikkels is ingericht. Sommige spulletjes zorgen voor verwondering, maar ze kan hier ook heel rustig slapen.”

 

Het geboortekaartje van je kindje een plek geven, maakt het kamertje nog persoonlijker.

   

Iris is net 30 en woont met haar man Rienk en 6 maanden oude dochter Fien in Sneek. Ze werkt bij een arbodienst. In haar vrije tijd is Iris heel graag bezig met interieur en fotografie.

Ben je benieuwd naar de rest van het prachtige huis van Iris en haar gezin? Volg haar dan op Instagram (@iris.1989).

2 Comments
 • Kim Linh

  6 december 2020 at 15:20 Beantwoorden

  Hoi! Wat een mooie kamer. Zouden jullie willen delen welke kleur het roze precies is en waar de vlaggenlijn vandaan komt?

  • Elina van der Weiden

   15 december 2020 at 15:20 Beantwoorden

   Hoi Kim! De kleur roze is ‘Prettig’ van Histor. De vlaggenlijn is van Numero74 (o.a. te koop bij Lidor.nl)

Post a Comment