De rustige kinderkamer van Ilay

In ‘De rustige kinderkamer van..’ deel ik mooie verhalen en foto’s van unieke en rustige kinderkamers. Omdat het altijd leuk is om binnen te kijken in de mooiste baby- en kinderkamers, maar vooral ook om het verhaal achter het kamertje te kunnen vertellen. Want de mama’s in deze rubriek weten als geen ander hoe je rust in de kinderkamer brengt en delen hun beste tips met je!

Het kleurrijkste kamertje in het huis van Ellen en haar gezin, is deze vrolijke peuterkamer. De Scandinavische woonstijl heeft Ellen doorgevoerd in het hele huis. Maar in de kamer van Ilay mocht daar nét nog een beetje kleur bij!  “Normaal kies ik in ons interieur voor veel wit en weinig kleur. Omdat de babykamer van Ilay ook al kleurloos was, vond ik het in zijn peuterkamer leuk om met een klein beetje kleur aan de slag te gaan.”

Stoere jongenskamer

Toen Ilay toe was aan een grote jongenskamer, ging Ellen op Pinterest op zoek naar inspiratie voor de inrichting. “Ik pinde steeds wat foto’s die me aanspraken. Daarin ontdekte ik dat ik telkens weer het blanke hout zag terugkomen, gecombineerd met veel wit.” Dit werd de basis van het kamertje. Één wand mocht een kleurtje krijgen en een andere wand een vrolijk behang.

Een slinger van het merk Nobodinoz werd het uitgangspunt van het kleurenpalet. Kleurtjes die mooi bij elkaar passen én leuk zijn in een stoere jongenskamer. De gekleurde lambrisering werd geschilderd in de kleur Denim Drift van Flexa. Het vrolijke behang werd het Rijkswachter behang van KEK Amsterdam. Omdat de basis van het kamertje heel fris is, heeft Ellen het kamertje mooi rustig weten te houden.

 

  

Zelfmaker

Op Instagram kwam Ellen plastic opbergbollen tegen voor aan de wand. Helaas was verzenden naar Nederland geen optie en ging Ellen zelf op zoek naar een mooi alternatief. Ze bestelde online twee wandvissenkommen en vroeg haar broer twee houten plankjes te zagen. Hoe leuk is deze zelfmaker geworden! “Ik krijg veel vragen over deze opberg wandbollen en ze zijn ook echt mijn favoriete items in het kamertje. Misschien juist wel omdat ze zelf zijn gemaakt, dat maakt een kamertje nog persoonlijker en leuker!”

 

Deze leuke opbergbollen maakte Ellen zelf van houten plankjes en wand vissenkommen! 

Een kennis van Ellen maakte een originele lamp van een oude Tonka graafmachine. Een uniek item als dit maakt een kamertje nóg persoonlijker.

Ellen is 33 jaar en woont samen met haar man Turgay en zoontjes Ilay en Noan in het mooie Twente. In hun uitgebouwde hoekwoning zie je vooral veel wit en blank hout terug. Om het interieur wat stoerder te maken komen er ook enkele industriële meubels terug. De combinatie van licht en clean met robuust en stoer bleek perfect te passen. Persoonlijkheid is enorm belangrijk in het interieur van dit gezin. “Ik vind het leuk om iets te hebben wat niet iedereen heeft. Een schommel middenin de woonkamer bijvoorbeeld, in het begin moesten vrienden en familie er vooral om lachen. Wij zijn er nog steeds bij mee!”

Ben je benieuwd naar de rest van het prachtige huis van Ellen en haar gezin? Volg haar dan op Instagram (@ellenvoppen).

No Comments

Post a Comment