De rustige kinderkamer van Isa

In ‘De rustige kinderkamer van..’ deel ik mooie verhalen en foto’s van unieke en rustige kinderkamers. Omdat het altijd leuk is om binnen te kijken in de mooiste baby- en kinderkamers, maar ook om het verhaal achter het kamertje te kunnen vertellen. De mama’s van deze kindjes weten als geen ander hoe je rust in de kinderkamer brengt en delen hun beste tips met je!

In mei 2018 werd de casco woning van Stephanie en haar gezin opgeleverd. Een nieuwbouwhuis sfeervol inrichten, dat kan best wel een uitdaging zijn! Zeker als je droomhuis er meer uit ziet als een heel oud, schots en scheef boerderijtje. Omdat een nieuwe woning voor nu een betere keuze was, ging Stephanie vol enthousiasme aan de slag met de inrichting van het huis. Ze verhuisden, mét een pasgeboren baby, naar hun prachtige lichte woning.

Krijtmuur

Tijdens de bouw van het huis had Stephanie al 101 ideeën voor de kinderkamer van dochter Isa. “Veel ideeën bleven bij ideeën, maar een aantal bleven in mijn hoofd hangen en hebben we toegepast. Zo moest en zou er een zwarte krijtmuur in de kinderkamer komen.” Het is nu vooral Stephanie zelf die de zwarte muur van mooie tekeningen voorziet, maar hoe leuk dat Isa straks op de muur kan tekenen als ze iets groter is! De krijtmuur moest er komen, en is als één van de weinige dingen ook gebleven in het kamertje.

“Ik verander nog wel eens iets in het kamertje. In een opwelling dacht ik dat een roze muur in de kamer een goed idee zou zijn, maar wie mij goed kent weet dat roze helemaal niet mijn ding is. De roze muur moest dus toch plaats maken voor de kleur Ammonite van Farrow and Ball. Een prachtige lichtbruin / grijze kleur. Daarmee hebben we gelijk alle muren geverfd.. Behalve de krijtmuur natuurlijk!”

 

Minimalistische meisjeskamer

Stephanie krijgt nog wel eens de vraag om bij andere mee te kijken met de inrichting van hun interieur. “Als iemand aan mij vraagt wat ze met een bepaalde ruimte aan moeten, dan zie ik het totaalplaatje altijd snel voor me. Helaas geldt dat niet voor ons eigen interieur.. Wat is er toch veel moois te krijgen!” Toch valt Stephanie altijd terug naar een minimalistische en rustige stijl in huis.

Deze stijl wilde Stephanie ook graag toepassen in de kamer van haar dochter. “Hierdoor is het kamertje van Isa misschien niet echt een typische kinderkamer, maar wél kinderlijk genoeg. Door een aantal kinderfrutsels, wat speelgoed en knuffels in het kamertje terug te laten komen is het toch een erg mooie kinderkamer geworden. En Isa vindt haar kamertje helemaal geweldig! Dat is toch het allerbelangrijkste.” 

“Handig, zo’n bedje met extra opbergruimte. De vakjes aan de zijkant zijn heel leuk te gebruiken voor boekjes, er bovenop kun je lekker zitten of heb je ruimte voor accessoires. Bedje: Little Dreamers” 

Natuurlijke kleuren

Om het kamertje rustig en clean te houden, heeft Stephanie het aantal spullen in de kamer beperkt gehouden. Alles wordt goed opgeruimd en gaat het liefst de kast in als dat past. Er hangt een kapstokje aan de wand, waar Isa haar mooiste spulletjes aan hangen. Hiermee kan volop worden afgewisseld.

“Ik heb gekozen voor een rustig kleurenpalet met veel natuurlijke tinten. Felle kleuren zul je niet snel zien in ons huis, dus ook niet in de kinderkamer. De krijtmuur is ideaal om toch wat pit te geven aan het kamertje. We maken er een mooie tekening op en klaar!”

Vintage kledingkast

Ondanks het prachtig ingerichte kamertje, ziet Stephanie nog andere mogelijkheden voor de inrichting. “In juni 2020 verwachten wij onze tweede kleine hummel. Voor zijn kamertje wil ik de Ivar kastjes van Ikea, die nu in het kamertje van Isa staan, gaan gebruiken als commode. Een nieuwe kledingkast voor Isa staat dus hoog op het lijstje om nog aan te schaffen.” Hiervoor heeft Stephanie een mooie brocante kledingkast in gedachten. Met een nieuwe kast in de kamer van Isa, is het kamertje echt helemaal af. “Tevreden ben ik zeker, het is een heerlijk kamertje geworden! Of het zo blijft? Tsja.. Dat is een goede vraag ;)”

Ben je benieuwd naar de rest van het prachtige huis van Stephanie en haar gezin? Volg haar dan op Instagram (@stefedens).

No Comments

Post a Comment