De rustige kinderkamer van Lievé

In ‘De rustige kinderkamer van..’ deel ik mooie verhalen en foto’s van unieke en rustige kinderkamers. Omdat het altijd leuk is om binnen te kijken in de mooiste baby- en kinderkamers, maar vooral ook om het verhaal achter het kamertje te kunnen vertellen. Want de mama’s in deze rubriek weten als geen ander hoe je rust in de kinderkamer brengt en delen hun beste tips met je!

Kinderkamertjes die rust uitstralen: ik zie ze steeds vaker voorbij komen. Zacht kleurgebruik, natuurlijke materialen en minimale styling: prachtig! Ook Lea (@lieve.julan) heeft voor haar twee kinderen, Julan en Lievé, heel neutrale kamertjes gemaakt. Met hier en daar een accentkleur en heel bewuste keuzes voor welke spullen wel en geen plekje mochten krijgen. Lea laat ons meekijken in de babykamer van haar dochter!

 

Puur op gevoel

Het inrichten van de kamer van Lievé begon voor Lea niet met het maken van een moodboard. Óf met het zoeken naar inspiratieafbeeldingen. “Ik heb een online wensenlijstje gemaakt met spullen die ik echt mooi vond. Vanaf het begin van de zwangerschap heb ik steeds iets van het lijstje aangeschaft. Toen het einde van de zwangerschap in zicht was, had ik alle spulletjes bij elkaar en ben ik begonnen met inrichten. Dit kamertje is dus puur op gevoel ontstaan. Ik houd enorm van rust in huis en gelukkig zie je dat terug in dit mooie, lieve en fijne kamertje.”

Zachte kleuren

De stijl in de babykamer van Lievé omschrijft Lea zelf als zacht en minimalistisch. Dit zie je terug in de zachte, warme kleuren en de zorgvuldig uitgekozen styling. Het kleine kamertje van dochter Lievé is bewust licht gehouden. Het houten bedje oogt luchtig en het gebruik van accessoires is beperkt gebleven.

Naast wit is de kleur ‘Setting Plaster’ van Farrow&Ball gebruikt. Door de schuine wand boven het ledikant mee te schilderen, creëer je een geborgen gevoel voor je kindje. De keuze voor de roze verfkleur maakte Lea overigens niet zomaar. “Ik las tijdens mijn zwangerschap dat zachte, rozige kleuren voor veel rust kunnen zorgen bij de baby. Ze geven een vertrouwd en kalmerend gevoel omdat ze bekend zijn van de kleuren in de baarmoeder.” Omdat Lea zelf snel is uitgekeken op printjes, heeft ze bewust geen behang gebruikt. “Dan moet er bij mij na een half jaar echt weer iets anders op!”

Stylingtip

Favoriet in het kamertje is de houten wandplank boven de commode (Woodchuck). De ingelijstje klaproos was een kringloopvondst en heeft een extra persoonlijke waarde. “De klaproos komt ook terug op het geboortekaartje van Lievé. Extra bijzonder dus.” Ga je aan de slag met het stylen van je kinderkamer? Blijf dan vooral dicht bij jezelf. “Verzamel spullen die jou gelukkig maken. Spaar desnoods voor dat ene mooie item wat wel wat duurder is. Mijn ervaring is dat je dan echt veel gelukkiger bent met het eindresultaat, dan wanneer je gaat voor een goedkoper item wat er een beetje op lijkt.” Kies je voor een minimalistische styling, dan is er ook veel meer ruimte in je budget voor duurdere items. Én je hebt uiteindelijk een prachtig rustig eindresultaat. Alle spullen die je met liefde bij elkaar hebt verzameld voor je kind vormen zich tot een fijn en uniek kamertje.

 

   

Lea woont samen met haar man, zoon Julan en dochter Lievé in een zelf opgeknapte jaren ’30 woning in Friesland. Een prachtig huis vlakbij het bos. “We hebben alles in huis veranderd, alleen het dak en de buitenmuren zijn gebleven. Vaak heb ik een idee en voert mijn man het uit. Zo zijn we al 4 jaar aan het klussen!” Hoewel het einde in zicht is, ziet Lea al weer nieuwe projecten: “Ik zou de woonkamer nu alweer helemaal anders inrichten. Dat is met veel dingen zo. Ach.. zo blijven we lekker bezig.”

Lea werkt als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en geeft daarnaast ook les in kinderyoga. Haar man is leidinggevende bij een bedrijf in houtbouwconstructie. Ben je benieuwd naar de rest van het huis van Lea en haar gezin? Volg haar dan via Instagram.

No Comments

Post a Comment