De rustige kinderkamer van.. Liv

Rustige kinderkamer in Boho Style

In ‘De rustige kinderkamer van..’ deel ik mooie verhalen en foto’s van unieke en rustige kinderkamers. Omdat het altijd leuk is om binnen te kijken in de mooiste baby- en kinderkamers, maar vooral ook om het verhaal achter het kamertje te kunnen vertellen. Want de mama’s in deze rubriek weten als geen ander hoe je rust in de kinderkamer brengt en delen hun beste tips met je!

Hoewel ik zelf mama ben van een jongetje, vind ik het altijd heel leuk om binnen te kijken in een meisjeskamer. Dit lieve kamertje is van de kleine Liv. Mama Rianne (@aarnsrianne op Instagram) volg ik al een tijdje en heeft niet alleen de kamer van haar dochtertje prachtig en stijlvol ingericht, ook de rest van haar huis is een plaatje. Rianne woont samen met Robert en dochter Liv in een nieuwbouwwoning in de Overbetuwe. Naast haar creatieve werk als haarstyliste is ze ook graag bezig met het maken van leuke DIY projecten en het stylen van haar huis. Een aantal van die leuke projecten zie je terug in het kamertje van Liv!

Twijfelen

Toen Rianne zwanger was van Liv, is ze langzaam aan begonnen met het inrichten van het kamertje. “We begonnen met de unisex kleuren grijs en wit. De muren wit, het ledikant grijs en een witte commode. Omdat ik echt een ‘eeuwige twijfelkont’ ben, bleef het kamertje een tijdje kaal. Ik hing een konijntje boven het ledikant en vond een prachtig neutraal vloerkleed. Ik wist echt even niet hoe ik de rest van het kamertje wilde gaan inrichten. Toen Liv was geboren ben ik eigenlijk pas begonnen met het verzamelen van allerlei mooie spulletjes, het maken van een moodboard en een wishlist.

Meisjeskamer details   Meisjeskamer Boho

Inspiratie

Inspiratie voor het inrichten van haar kinderkamer vindt Rianne op Instagram. Ook zelf deelt ze de nodige inspiratie. Naast prachtige foto’s van de kinderkamer, laat ze ook regelmatig nieuwe outfitjes van Liv zien of deelt ze een leuk DIY project. “Mijn favoriete item in de kinderkamer van Liv is toch wel het vloerkleed van The Souks. Hij is heerlijk zacht en Liv vindt het heel erg fijn om er op te spelen. Omdat Liv regelmatig speelt op haar kamertje, heb ik gezorgd voor veel opbergruimte. Mooie opbergmanden zijn daar echt ideaal voor! Ik koos voor twee kleinere manden en één grote voor al haar speelgoed. Daarnaast heeft ze nog een mand voor haar boekjes. Alles is overzichtelijk opgeborgen, Liv kan zelf haar speelgoed vinden als ze wil spelen én het kamertje oogt rustig en mooi. Manden zijn qua materiaal ook een prachtige toevoeging voor het Boho stijltje wat ik in de hele kamer heb doorgetrokken. De okergele en goude accenten maken dat sfeertje helemaal af!”

Rust

De meisjeskamer van Liv is klein. Daarom vond Rianne het erg belangrijk om het kamertje rustig te houden. “Rust in de kinderkamer betekent voor mij terugkerende kleuren en materialen. Dat is heel goed gelukt door de witte basis (alle wanden van het kamertje zijn wit), aangevuld met groen, okergeel en een accent goud. Ik heb het kleurenpalet doorgetrokken in accessoires en textiel. Daarnaast werken ook de natuurlijke materialen als wol en rotan heel goed in het rustige maar speelse sfeertje.”

Een stylingtip van Rianne: “Om het kamertje rustig te houden, heb ik bewust gekozen voor niet te veel spulletjes. Ga voor een paar mooie items en laat het daarbij. De items die je kiest krijgen hierdoor echt een mooie plek. Ik ga liever voor een paar grote items dan een heleboel kleine spulletjes. Zo heb ik gekozen voor een grote speelgoedmand, een groot en aaibaar vloerkleed en een vintage pauwstoel.”

Meisjeskamer Stylingtips

Ben je benieuwd naar meer foto’s van de kinderkamer en het huis van Rianne? Of ben je benieuwd naar productlinks? Volg haar dan op Instagram (@aarnsrianne). Hier zie je ook haar leuke DIY projecten terug, zoals de maandlamp boven de commode en handgemaakte houten toverstafjes.

No Comments

Post a Comment