De rustige kinderkamer van Noa

In ‘De rustige kinderkamer van..’ deel ik mooie verhalen en foto’s van unieke en rustige kinderkamers. Omdat het altijd leuk is om binnen te kijken in de mooiste baby- en kinderkamers, maar vooral ook om het verhaal achter het kamertje te kunnen vertellen. Want de mama’s in deze rubriek weten als geen ander hoe je rust in de kinderkamer brengt en delen hun beste tips met je!

Als je moeder een kei is in vormgeving en mooie dingen maken, dan kan het bijna niet missen dat je een prachtige tienerkamer krijgt. Willianne heeft voor haar dochter Noa (14 jaar) een heerlijke plek weten te maken. Dat Willianne een prachtige stijl en heel goede smaak heeft, is goed terug te zien in haar werk. Ze maakt de mooiste kaarten voor bijzondere momenten.

Op Instagram kun je haar volgen op de accounts @huisvanmijn en @beminefotografie. De prachtige minimalistische stijl van Willianne zie je niet alleen terug in haar ontwerpen en fotografie, maar dus ook in de kamer van haar dochter Noa. ‘Less is more’ zorgt in dit kamertje voor een heerlijk rustige sfeer met warme tinten en prachtige styling.

Oud-roze

Noa had voor haar nieuwe kamer in ieder geval één heel belangrijke wens: een oud-roze kleur op de muur. Willianne ging aan de slag met deze wens, met als uitgangspunt de donkere houten vloer die al in het kamertje lag. De oud-roze kleur op het wensenlijstje van Noa werd uiteindelijk een roze tint met een oranje-bruine ondertoon (Flexa D6.15.65).

Willianne heeft op Pinterest en Instagram inspiratie verzameld voor het kamertje. Daarbij heeft ze zich heel goed gehouden aan de rust en eenvoud die zo sterk past bij de rest van haar interieur. ‘Less is more’ is terug te zien in het kleurgebruik, de meubels en de accessoires in het kamertje. Niets te veel, zodat de zorgvuldig gekozen items alle aandacht krijgen.

  

Tienerkamer

Niets is in een tienerkamer zo belangrijk, dan rekening houden met de wensen van je kind. Maar het is ook belangrijk je kind een rustige plek te geven. Willianne heeft dit gecreëerd door te minimaliseren met kleur en spulletjes. Niet te veel van alles. “Het hangkastje Ivar van Ikea heb ik in dezelfde kleur als de muur geverfd. Zo oogt dit hoekje in de kamer heel rustig. Daarop heb ik alleen een grote lijst met wat kleine spulletjes van Noa neergezet. Het moet natuurlijk ook niet té rustig of leeg worden, het blijft natuurlijk een kinderkamer!”

De portretfoto van Noa op het wandkastje, is voor Willianne het favoriete item in de kamer. Een heel rustig hoekje en toch zo persoonlijk. Wil je ook aan de slag met het inrichten van een rustige kamer voor je tiener? Maar wil je voorkomen dat het te ‘clean’ overkomt? In deze kamer is heel bewust gekozen voor warme tinten. “Toch denk ik er over om de enige witte wand in de kamer nog te behangen met een mooi printje. Ik denk dat dit het kamertje echt helemaal af maakt.”

 

   

De mooie, rustige ontwerpen van Huis van Mijn hebben ook in het kamertje van Noa een mooi plekje gekregen. 

Willianne is getrouwd (“met de allerleukste man ;) “) en moeder van 4 kinderen. Een heel huis vol, mét hond erbij. Het gezin woont aan de rand van Dordrecht. Een ideale plek voor een gezin met kinderen. Met de drukte van de stad om de hoek, maar de polder en Biesbosch vlakbij voor de rust en ruimte. De kinderen kunnen heerlijk vrij spelen in de omgeving van het huis.

Als grafisch ontwerper (Huis van Mijn) maakt Willianne de mooiste geboorte-, trouw- en wenskaarten. Ook maakt ze ontwerpen voor bedrijven (dit jaar ontwierp ze verschillende dessins voor Bibelotte, die je terug ziet in kinderkamers op behang en beddengoed). Daarnaast fotografeert ze bruiloften en pasgeboren baby’s (Be Mine Fotografie). “Ik zeg altijd: Less is More. Dat zie je terug in al mijn werk.. Van ontwerpen tot foto’s.”

No Comments

Post a Comment