De rustige kinderkamer van Norah

In ‘De rustige kinderkamer van..’ deel ik mooie verhalen en foto’s van unieke en rustige kinderkamers. Omdat het altijd leuk is om binnen te kijken in de mooiste baby- en kinderkamers, maar vooral ook om het verhaal achter het kamertje te kunnen vertellen. Want de mama’s in deze rubriek weten als geen ander hoe je rust in de kinderkamer brengt en delen hun beste tips met je!

Scroll je op Instagram door de feed van Suzanne (@bijsuuz), dan word je ondergedompeld in een heerlijk sfeertje van zachte grijstinten en natuurlijke materialen. De rustige, maar vrolijke interieurstijl van Suzanne is doorgetrokken in het hele huis. En dus ook in de kinderkamers! In deze binnenkijker neem ik je mee in het kamertje van dochter Norah.

Behang als uitgangspunt

De inrichting van Norah’s kamertje begon met een behangstaal van het Little Plus behang van Bibelotte. Met behang creëer je al snel een mooi sfeertje in je kinderkamer. Wanneer je behang gebruikt als uitgangspunt, is het eenvoudig om de rest van je kleurenpalet daarop aan te passen. Suzanne ging aan de slag met verschillende kleurstalen om te zoeken naar de juiste match met het behang. Wil je een goed totaalbeeld van de sfeer die je voor ogen hebt? Dan is het ook een fijne tip van Suzanne om aan de slag te gaan met een moodboard. Ga op zoek naar mooie afbeeldingen op Pinterest. Combineer je sfeerafbeeldingen met een behangstaal en kleurstalen en de basis van je kinderkamer staat als een huis!

 

Stijlvolle meisjeskamer

Inspiratie voor haar interieur en kinderkamers vind Suzanne vooral op Pinterest en Instagram. Maar ook het doorbladeren van een mooi magazine helpt heel goed bij het opdoen van leuke en nieuwe ideeën. De interieurstijl van Suzanne omschrijft ze als Scaninavisch met een persoonlijke twist. Dit zie je ook heel goed terug in het kamertje van Norah. Het gebruik van natuurlijke materialen en zachte kleuren geeft een heel fijn en rustig sfeertje.

Zachte kleuren

Suzanne heeft de zachte kleuren in Norah’s kamertje heel bewust gekozen. “Door de keuze van een kleurpalet met rustige kleuren die bij elkaar passen, creëer je eenheid. Dit geldt ook voor de materialen.” Die eenheid zorgt weer voor rust, wat heel belangrijk en fijn is in een kinderkamer. Maar rust creëer je ook op andere manieren: “Door veel opbergmogelijkheden slingert er niet van alles en nog wat rond in de kamer. Daardoor is het opgeruimd en georganiseerd, wat meteen weer rust uitstraalt.”

Dit kamertje laat ook heel goed zien dat je van een kleine kamer een prachtige plek kunt maken voor je kind. Toch was het even een uitdaging om de juiste indeling te vinden. Suzanne heeft goed gekeken naar een handige plek voor alle meubels, zonder te veel in te moeten leveren op vloerruimte. Want er moet in de kinderkamer natuurlijk ook ruimte over blijven om te spelen!

Wit vormt de basis van het kamertje en komt terug op de wanden en in de meubels. Op de hoge wand een mooi behang van Bibelotte met roze plusjes. De kast is geschilderd in de kleur Pink Nudity van Flexa.

   

Vintage kast

De roze Biedermeier kast is voor Suzanne het favoriete item in de kamer. “Het was een hell of a job om hem boven te krijgen, maar hij is het meer dan waard. Ik heb hem helemaal uit elkaar gehaald omdat hij niet door het trapgat paste. Boven heb ik hem vervolgens weer helemaal in elkaar gezet.” De moeite waard, want de kast is een enorme sfeermaker in het kamertje. Omdat alle andere meubeltjes strakke vormen hebben, is de vintage kast een heel mooie tegenhanger. Dat maakt je inrichting spannend en speelser.

Suzanne gaat bewust niet altijd voor nieuwe meubels uit de winkel. “Kijk ook eens op marktplaats of in de kringloopwinkel. Daar vind je zo veel mooie bedjes, kasten, stoeltjes en commodes. Je kunt ze laten zoals ze zijn, maar opknappen kan ook heel leuk zijn. Geef de meubels bijvoorbeeld een nieuw kleurtje of nieuwe handgreepjes. Je hebt dan gelijk een uniek item. Met dit soort meubels in je kinderkamer wordt het niet zo’n standaard kamertje, maar juist eigen en origineel.”

 

Spelen aan een tafel is voor jonge kinderen heel fijn. Norah kan zich heerlijk vermaken met haar Maileg muisjes en konijnen in het poppenhuis van Ikea. Het poppenhuis gaat ook vaak mee naar beneden.

Suzanne woont samen met haar man Niels en hun kinderen Tygo (6) en Norah (4) op het mooie Terschelling. Ze werden verliefd op een oude commandeurswoning uit 1830, waar ze nu sinds 4 jaar met veel plezier wonen. Niels is een echte eilander, geboren en getogen op Terschelling. Het gezin geniet enorm van het fijne en relaxte leventje op het eiland. Suzanne kan zich, met het strand om de hoek, geen mooier plekje bedenken om te mogen wonen.

Suzanne: “De afgelopen vier jaar hebben we ons hele huis verbouwd. Het was een flinke klus, maar het voordeel is dat we het helemaal naar onze eigen smaak en wensen hebben kunnen aanpakken. Extra leuk voor mij ook, want met mijn passie voor interieur kon ik me helemaal uitleven.

Naast haar baan als parttime tandartsassistente is Suzanne eigenaresse van de webshop www.bijsuuz.nl, waar je terecht kunt voor stoere woonartikelen in een Scandinavisch jasje. Ook werkt ze freelance als interieurstyliste. Volg Suzanne op Instagram, maar breng ook zeker een bezoekje aan haar prachtige webshop.

No Comments

Post a Comment