De rustige kinderkamer van.. Nore

De rustige kinderkamer van Nore

In ‘De rustige kinderkamer van..’ deel ik mooie verhalen en foto’s van unieke en rustige kinderkamers. Omdat het altijd leuk is om binnen te kijken in de mooiste baby- en kinderkamers, maar vooral ook om het verhaal achter het kamertje te kunnen vertellen. Want de mama’s in deze rubriek weten als geen ander hoe je rust in de kinderkamer brengt en delen hun beste tips met je!

Het eerste kamertje is van een Instagram mama die ik al een hele tijd volg: de lieve Greet van @styleandsugar. Greet inspireert altijd met de mooiste interieurfoto’s en sinds de geboorte van haar dochter Nore zie je regelmatig haar prachtige babykamer voorbij komen. Ik vroeg haar meer te vertellen over de inrichting van het kamertje en haar leukste stylingtips te delen. Greet woont samen met haar vriend Maurice, dochter Nore en kat Jip in een prachtige jaren ’30 woning in Tiel.

De eerste plannen

Eigenlijk was de stijl van de babykamer al bepaald vóór Greet zwanger was. Toen het dan echt zo ver was, bestelde ze nog diezelfde avond een bedhemeltje én een mobiel met gouden maantjes en sterren. Op de gok natuurlijk, want het geslacht van de baby was nog helemaal niet bekend. Maar Greet had al wel een voorgevoel en dat bleek te kloppen: een meisje!

Een moodboard is altijd het uitgangspunt bij het aanpakken van een ruimte. Dat werkt makkelijk, geeft houvast en helpt om gerichte keuzes te maken. Iets wat heel goed uitkwam met al die hormonen :)

De rustige kinderkamer van Nore  De rustige kinderkamer van Nore

Inspiratie voor de kinderkamer

Inspiratie haalt Greet het liefst van Pinterest. Haar eigen Pinterest pagina is een verzameling van de mooiste beelden, waaronder die van haar eigen huis. Ook op Instagram bewaart ze regelmatig plaatjes van de stijlen die ze leuk vindt. Inspiratie hoeft niet alleen te komen uit afbeeldingen van kinderkamers, maar bijvoorbeeld ook uit een bepaalde kledingstijl, kleurenpalet of woonstijl. Babykamers hoeven volgens Greet niet heel zoetsappig te zien, maar mogen juist best een volwassen touch hebben.

Door het combineren van maximaal 3 tinten is het kamertje van Nore heel rustig gebleven. Ook beperkt Greet het rondslingeren van losse spulletjes. Berg knuffels op in een mooie mand, luiers in een opbergkratje en verzorgingsproducten in een mandje. Omdat de basis rustig is, mocht er één wand meer uitspringen met een druk behangetje.

Als basis heeft Greet gekozen voor een lichtgrijze commode en kledingkast. De nummer 1 favoriet in het kamertje is het bedhemeltje boven het ledikant. Deze heeft een oudroze kleur en sluit heel mooi aan bij de houten plankjes en het kastje boven de commode. Niet te veel kleur dus! Door regelmatig te wisselen met spulletjes op de plankjes krijg je toch kleur in het kamertje: bijvoorbeeld met een donkerrood rompertje en een groene plant.

De rustige kinderkamer van Nore  De rustige kinderkamer van Nore

Stylingtips

“Ik vind het geweldig om steeds de accessoires op de plankjes te verwisselen. Daarmee breng ik wat kleur in het kamertje. Dan kies ik bijvoorbeeld voor schoentjes in een bepaalde kleur, een fotolijstje, en bijvoorbeeld een mooie knuffel. Een handige tip is dat je etaleert in een driehoek en niet teveel spulletjes op de plankjes te zetten. Zo behoudt je de rust en zijn het echt pronkstukjes!”

De rustige kinderkamer van Nore  De rustige kinderkamer van Nore

Meer inspiratie in de prachtige stijl van Greet is te vinden op haar Home & Baby Blog @styleandsugar , Pinterest en website.

4 Comments
 • Nicole

  26 januari 2020 at 12:45 Beantwoorden

  Wauw wat een mooie kamer!
  Waar is de gouden mobiel besteld boven het ledikant?

  • Elina van der Weiden

   31 januari 2020 at 15:03 Beantwoorden

   Hoi Nicole, dankjewel voor je berichtje! Ik kan je helaas niet vertellen waar de gouden mobile vandaan komt, maar misschien kun je het terugvinden op de blog van Style en Sugar? Greet is de mama van Nore en heeft dit lieve kamertje gemaakt. Ze heeft ongetwijfeld ergens een blog staan met shoptips! https://www.styleandsugar.nl/archive

 • Jennifer

  13 april 2021 at 13:43 Beantwoorden

  Mag ik vragen waar deze klamboe vandaan komt ?

  • Elina van der Weiden

   26 april 2021 at 14:47 Beantwoorden

   Hi Jennifer! De klamboe is van het merk Konges Slojd. Ik weet helaas niet precies welke kleur het was, maar je kunt hem op het merk vast vinden! Groetjes, Elina

Post a Comment