De rustige kinderkamer van.. Sep

In ‘De rustige kinderkamer van..’ deel ik mooie verhalen en foto’s van unieke en rustige kinderkamers. Omdat het altijd leuk is om binnen te kijken in de mooiste baby- en kinderkamers, maar vooral ook om het verhaal achter het kamertje te kunnen vertellen. Want de mama’s in deze rubriek weten als geen ander hoe je rust in de kinderkamer brengt en delen hun beste tips met je!

Al een tijdje volg ik Nicole (@studioniec) op Instagram en af en toe zag ik al een foto voorbij komen van haar kinderkamer. Haar minimalistische stijl is niet alleen terug te zien in haar prachtige ontwerpen voor studioniec, maar ook in haar interieur. Prachtig vind ik de natuurlijke tinten, de toepassing van hout, de witte basis en de kleine zwarte details voor contrast. Dit werden ook de ingrediënten voor het lieve kamertje van zoontje Sep.

Inspiratie voor de babykamer

“Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, ben ik begonnen met het zoeken naar inspiratie. Één ding was voor mij duidelijk: het kamertje moest rustig worden en in lijn zijn met de rest van ons huis. Al snel had ik in mijn hoofd hoe het kamertje er ongeveer uit moest gaan zien. Er volgde een zoektocht op Instagram, Pinterest en Marktplaats naar passende meubels en accessoires.”

  

Rust

Het was de wens van Nicole om een kinderkamer in te richten waarin weinig afleiding is. Een plek waar Sep tot rust kan komen en waar alle indrukken en prikkels van de dag rustig verwerkt kunnen worden. Maar hoe creëer je die rust in een kinderkamer?

“Ik heb het kamertje rustig kunnen houden door natuurlijke, lichte kleuren te kiezen en vooral niet te veel spullen te gebruiken. De stijl moest minimalistisch zijn, maar wel warm en knus. De basis is wit, alle muren en het plafond zijn wit geschilderd. Voor de vloer en de gordijnen heb ik juist gekozen voor een lichte zandkleur. Een perfecte basis waarmee ik nog alle kanten op kon.” Uiteindelijk heeft Nicole, toen ze wist dat ze een jongetje verwachtte, de kleur roestbruin toegevoegd als accent.

Opgeruimd

De keuze voor een rustige basis was heel bewust. “Om het kamertje rustig te houden kies ik heel bewust welke spullen ik wel en niet in het kamertje zet. Voegt het niets toe? Dan vind ik het niet nodig om het een plek te geven. Alles valt binnen een kleurenpalet van dezelfde tinten. Ook de houten meubeltjes gaan heel mooi mee in het geheel.” Om toch wat contrast in het kamertje te krijgen heeft Nicole één accentkleur gekozen. Accessoires en pronkstukken maken het kamertje af én persoonlijk.

Het favoriete item in de kamer van Sep is voor Nicole de commode. “Zo’n fijn ding, hij is lekker groot. We kunnen alle kleertjes, pampers e dekens van Sep erin kwijt. En als Sep straks te groot is voor de commode, is hij leuk om te gebruiken als kast. Krijgt hij geen plekje meer in de kinderkamer, dan vind ik hem ook mooi om ergens anders in huis een plek te geven. Of we bouwen hem om tot bureautje! Dat vind ik het grote voordeel van hout: je kunt het makkelijk hergebruiken.”

Stylingtip

Een mooi accessoire in het kamertje van Sep is het wandplankje. Kies een plankje waaraan je een paar haakjes kunt hangen en je kunt eindeloos stylen. Bijvoorbeeld door er een leuk kledingstuk aan te hangen. Nicole heeft het plankje bewust niet helemaal vol gezet, maar gekozen voor een paar mooie accessoires en deze gegroepeerd neergezet. “Een plankje stylen doe je heel leuk met een knuffeltje, boekje, een lijst met het geboortekaartje of een leuke poster, schoentjes of houten speelgoed. Zorg wel voor wat variatie in de grootte van je accessoires. Hierdoor blijft je plankje een mooie eyecatcher in een rustige kamer.”

 

Nicole is getrouwd met Jasper en mama van Sep. Met haar gezin woont ze in Zierikzee. Naast haar baan als Art Director in de reclamebranche is Nicole eigenares van studioniec, waarvoor ze illustraties en ontwerpen op maat maakt. Daarnaast verkoopt ze in haar webshop kaarten, posters en cadeaukaartjes. En leuk om te weten: Nicole kom je bijna altijd tegen op een paar sneakers!

No Comments

Post a Comment