Kinderkamerstyling – Wandrekjes en kapstokjes stylen

We zien ze volop voorbij komen in de mooiste kinderkamers: kapstokjes en wandrekjes. Als je het mij vraagt een heel leuke manier om styling toe te passen in je kinderkamer! In dit blog laat ik de leukste voorbeelden zien van gestylde kapstokjes en wandrekjes, én deel ik tips met je hoe je zelf aan de slag gaat met het stylen van deze leuke wandaccessoires.

In kinderkamers zijn het vaak de kleine, lieve accessoires en de persoonlijke spulletjes die je heel leuk als styling kunt gebruiken. Ze maken een babykamer of kinderkamer vrolijk, gezellig én eigen.  Om die kleine spulletjes een mooi plekje in de kinderkamer te geven, kun je gebruik maken van een kapstokje of een wandrekje. Het voordeel hiervan is dat je eindeloos kunt wisselen met accessoires! Je kunt de rekjes kant en klaar kopen of zelf maken.

In de kamer van Fedde hebben wij zelf een kapstok op maat gemaakt (zie de eerste foto). Extra leuk, omdat je zo de kapstok op de gewenste maat kunt maken én zelf de kleur kunt bepalen. Met een houten lat en stok uit de bouwmarkt, gereedschap, verf én een beetje handigheid maak je snel een zelfgemaakt stylingrek voor in je kinderkamer. Ik heb het kapstokje aangekleed met onder andere een wolkje van Cocon, een keramieken hanger van Oh My Home, een dierenkop van Fabels out of Vintage, een vlieger van Bisou de Lou en een mand van Dille en Kamille. Veel van deze accessoires zijn handgemaakt door kleine webshops.

   

Beeld: @rebecca.bout en @lieve.julan

Ga je toch liever voor een kant-en-klaar houten kapstokje? Dan zijn de kapstokjes van Iris Hantverk favoriet! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitgevoerd in berkenhout. Je vindt ze onder andere in de webshop van Mevrouw Aardbei. Ik vind deze kapstokjes erg geschikt om kleine accessoires een plekje te geven in de kinderkamer of babykamer. Een leuke rammelaar bijvoorbeeld, een kledingstuk aan een hangertje of een stoere pet. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook praktisch om je favoriete items snel bij de hand te hebben. Bij je kind zorgen persoonlijke spulletjes voor herkenbaarheid.

Heb je wat meer ruimte vrij voor een groter kapstokje of wandrekje? Je kunt er natuurlijk ook twee naast elkaar hangen! Combineer kleine accessoires, zoals een postertje of speelgoed, met persoonlijke spulletjes als kleding of een knuffeltje. Is je kapstokje diep genoeg, dan kun je er ook leuke spulletjes bovenop zetten.

  

Beeld: @lightpoem_living en @tessahop

Beeld: @stefedens

De harmonica kapstokjes zijn ook erg leuk om te gebruiken in de kinderkamer. Deze vintage kapstokjes hebben wel drie rijen met haakjes, dus volop ruimte voor leuke accessoires! Met een beetje geluk vind je een vintage exemplaar, maar ze zijn tegenwoordig ook nieuw te koop. Bijvoorbeeld in de winkels van Søstrene Grene, of handgemaakt door Jips Hout.

Beeld: @jacolinevdm

Ook heel leuk én origineel: Jacoline heeft in haar meisjeskamer gebruik gemaakt van een houten tak. Een heel mooie manier om een kledingrekje te maken! Met de muurstickertjes van Bibelotte is dit hoekje nog extra leuk aangekleed.

Benieuwd naar nog een leuk voorbeeld van een wandrekje in de kinderkamer? In de verschillende binnenkijkers op mijn blog zie je nog meer ideeën voorbij komen. Bijvoorbeeld in de stoere jongenskamer van Ilay en de baby meisjeskamer van Fien. Veel plezier met stylen!

No Comments

Post a Comment