Mijn favoriete baby producten

Baby wensenlijstje

Inmiddels ben ik 27 weken zwanger van ons tweede kindje: een meisje! En wat is er nu leuker tijdens je zwangerschap, dan het verzamelen van al die lieve babyspulletjes voor je kleintje op komst. Ik deel mijn favorieten met je!

Wanneer je zwanger bent van een tweede kindje, ziet je baby wishlist er misschien wel heel anders uit dan bij je eerste zwangerschap. Niet alleen omdat je nog heel veel spullen hebt (denk aan een kinderwagen, autostoel, meubeltjes en misschien nog wel kleertjes), maar vooral ook omdat je een ervaring rijker bent.

Ik heb echt veel geleerd van mijn shopgedrag bij zwangerschap 1.. Braaf ging ik de baby uitzetlijsten op internet af en kocht ik alles wat daarop stond. En een beetje extra natuurlijk, want je bent maar 1x zwanger van je eerste kindje toch? ;)

Beeld: Elina Styling en Petra van der Weiden Fotografie
Behang zonnetjes: Bibelotte
Co-sleeper: Bednest

Wishlist

Deze keer merk ik dat ik toch bewuster ben van de aankopen die ik doe. Ik denk goed na of dingen echt nodig zijn, of ik het over een paar maandjes nog steeds mooi / leuk vindt én of ik het misschien ook kan kopen op het moment dat we het écht nodig hebben. Daarvan is dit lijstje met mijn favoriete babyproducten over gebleven!

Wieg / co-sleeper

Een wieg is ideaal voor de eerste paar weken na de geboorte, wanneer je je kindje nog lekker dicht bij je wil hebben in je slaapkamer. De wieg die we nog hadden van Fedde, was vrij laag. Daarom leek een co-sleeper mij deze keer echt heel fijn en handig. Toen ik het Bednest mocht gebruiken voor een fotoshoot, was ik meteen verkocht. Het Bednest is namelijk een co-sleeper, wieg, mozesmand en reiswiegje in één. Hij staat door het hoge onderstel op dezelfde hoogte als je bed, en door de flexibele zijkanten kun je het Bednest aan de kant van je bed open laten. Zo slaapt je kindje veilig in een eigen bedje, maar wel direct naast je. Het Bednest weegt niet veel en is inklapbaar, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen. Je kunt ook alleen het bedgedeelte loshalen van het onderstel, en bijvoorbeeld mee nemen naar de woonkamer (als een soort mozes mandje). Handig: een wieg gebruik je over het algemeen niet heel lang, dus het Bednest kun je ook huren!

Bedtextiel

Investeer in mooi (bed)textiel voor je kindje. Een mooie babydeken is een heel fijne aankoop, bijvoorbeeld van katoen of wol. Mijn favoriet is de babydeken van het merk Konges Slojd (100% organisch katoen). Niet alleen handig om het wiegje mee op te dekken, maar ook fijn voor in de kinderwagen of als wikkeldoek. Ik combineer deze off-white deken met een mooi lakentje van Mies&Co en het prachtige bloemen hoeslaken van Camomile London (deze zie je terug in de Shop The Look collage).

Studio Noos

Bij onze zoon Fedde hebben we een ‘gewone’ tas gebruikt als luiertas. Dat werkte prima! Ik ben niet zo van de standaard luiertassen. Als er maar lekker veel in past! Deze keer ga ik voor de Mom-bag van Studio Noos. In deze handige tas kun je lekker veel spulletjes kwijt. Door de grote hengsels hang je hem met gemak aan de kinderwagen. Sinds kort heeft Studio Noos ook bijpassende Pouches, een soort toilettas voor de kleinere babyspulletjes. Hebbennnn!

Donsje Amsterdam

Ik was al bij de zwangerschap van Fedde verliefd op de prachtige leren schoentjes van Donsje Amsterdam. Maar ik kon echt niet kiezen destijds en heb ze uiteindelijk uit mijn hoofd gezet. Deze keer, nu we een meisje verwachten, was de keuze gek genoeg een stuk makkelijker! De schattige Kapi Bunny Donsjes staan al klaar op het plankje boven de commode..

Donsje Amsterdam

Beeld: Donsje Amsterdam

Tripp Trapp

Geld uitgeven aan een ‘dure’ kinderstoel vond ik echt niet nodig tijdens mijn vorige zwangerschap. Hoewel de Stokke Tripp Trapp een onverwoestbare en tijdloze kinderstoel is (waarbij je ook een handige newborn-set kunt aanschaffen), zijn wij toch voor een goedkoper merk gegaan. Helaas is hij na 3 jaar trouwe dienst echt niet meer in voor een tweede ronde. Deze keer staat de Tripp Trapp dus op mijn verlanglijstje. Deze mooie eikenhouten variant gaat hopelijk wél lekker lang mee! Je ziet hem terug in de Shop The Look collage.

Alma babycare

Als je de verzorgingsproducten van Alma Babycare één keer hebt geroken.. Dan ben je verkocht! Alma ontwikkelt hoogwaardige verzorgingsproducten voor jou en je baby. Alle producten worden met de hand gemaakt en bevatten alleen biologische ingrediënten. Een leuke bijkomstigheid vind ik de prachtige verpakkingen, die een mooi plekje op en rond je commode verdienen.

Alma Babycare

Alma Babycare

Beeld: ALMA Babycare

Hydrofiele doeken en Swaddles

Er is één ding waar ik alle babyuitzet lijsten gelijk in geef: je hebt NOOIT genoeg hydrofiele doeken! Ze komen echt altijd van pas. Ik gebruikte vooral graag grote hydrofiele doeken, de Swaddles. Deze hydrofiele doeken zijn groter van formaat (vanaf ongeveer 110 x 110 cm) en ideaal voor het afdrogen na het badje, heerlijk om je kindje in te wikkelen, handig tijdens het voeden of op een warme dag als dekentje. Mijn favoriet is de Swaddle van het merk Garbo&Friends.

Swaddle Garbo Friends Swaddle Garbo Friends

Beeld: Jut en Juul

Kleding

Wat kleding betreft ga ik deze keer heel bewust voor minder kledingstukken, maar wél kleding van mooie merkjes. Ik maak bewust al setjes en kies voor neutrale items, die ik makkelijk onderling kan combineren. Neutrale kledingstukken combineren ook fijn met subtiele printjes, zoals de mooie rompers van Konges Sløjd. Ook zijn hun boxpakjes echt favoriet! Duurdere kledingstukken wissel ik af met mooie basics van H&M, Zara en Prenatal.

Konges Slojd Romper Konges Slojd Onesie

 

Ik wens je een fijne zwangerschap én veel shopplezier! Heb jij nog favorieten die ik echt niet mag missen? Leuk als je me een berichtje stuurt!

Bij deze winkels shop je de producten: Babydeken, Mom-bag en Chunky Pouch: Little Dreamers | Houten stapeltoren: Ziloen | Wieglaken: Mies&Co | Wieg hoeslaken: Store of Daydreams | Romper Konges Sløjd: Lidor | Tripp Trapp Kinderstoel en knuffeltje: Babypark | Donsje Kapi Bunny: Donsje Amsterdam | Swaddle: Jut en Juul | Alma Babycare: Store of Daydreams

No Comments

Post a Comment