Shop the Slow Look – All Natural

 

Accessoires Kinderkamer

Wat voor mij op nummer één staat bij het inrichten van een kinderkamer, is het zoeken naar rust, eenheid en balans. De kinderkamer is naar mijn mening dé plek waar je kind even kan ontsnappen aan alle indrukken van de dag. De aankomende tijd wil ik je meer en meer gaan inspireren én adviseren hoe je je kinderkamer zo kunt inrichten, dat het die fijne en rustige plek wordt.

Shop the Slow Look

Slow Styling for Kids staat dus voor rust, eenheid en balans in de kinderkamer. Ik geloof in de kracht van een goed (ingetogen) kleurenpalet, natuurlijke materialen en mooie patronen. Slow Styling staat voor rust, maar niet voor saai. Voor bewuste keuzes, zodat meubels en accessoires zo lang mogelijk mee gaan. En voor eigenheid, zodat je kind helemaal zichzelf kan zijn. Maar ok, Slow Styling.. Hoe pas je dit dan toe? Begin eens met het toevoegen van natuurlijke materialen in de kinderkamer. In deze Shop the Slow Look laat ik je alvast een aantal prachtige voorbeelden zien.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen dragen enorm bij aan een rustig gevoel in een ruimte. Het leuke aan accessoires in natuurlijke materialen, is dat ze zich onderling makkelijk laten combineren. Zo vullen zachte materialen (zoals linnen, canvas en leer) en harde materialen (zoals hout en rotan) elkaar prachtig aan. Natuurlijke materialen zijn ook heel goed te combineren met diverse kleurenpaletten. Je kunt dus direct beginnen in jouw kinderkamer met het toevoegen van natuurlijke materialen, welk kleuren je ook gebruikt.

 

Styling kinderkamer

Accessoires Kinderkamer Maileg

“Natuurlijke materialen laten zich heel goed onderling combineren.” 

Duurzaam

Het allermooiste aan kinderkameraccessoires in natuurlijke materialen, is wanneer er aandacht is besteed aan duurzame productie en het vrij is van schadelijke stoffen. Het Russische merk Raduga Grez werkt bijvoorbeeld uitsluitend met natuurlijke producten en omarmt ook de imperfectie hiervan. Zo wordt hout met donkeren plekjes erin niet weggegooid, maar juist gebruikt voor unieke accessoires. Daarnaast wordt het limoenhout niet afgelakt, maar afgewerkt met lijnzaad olie. Zo zijn de houten boompjes in deze Shop the Slow Look niet alleen leuk om neer te zetten in de kinderkamer, maar je kind kan er ook veilig mee spelen.

Raduga Grez Wood

Raduga Grez Wood

Raduga Grez via Reiger en de Raaf

Shopping: 1. Donsje Amsterdam | 2. Holztiger en Ostheimer via I Love Speelgoed | 3. Kidsdepot | 4. Pull and Bear | 5. Wooden Story via Archive Store | 6. Numero74 via Lidor | 7. Maileg via Reiger en de Raaf | 8. Numero74 via Archive Store | 9. Liewood via Gras onder je Voeten | Raduga Grez via Reiger en de Raaf

 

No Comments

Post a Comment