Shop The Slow Look: Bohemian babykamer

Bohemian Babykamer

De afgelopen weken ben ik vanwege de Corona crisis veel thuis geweest. Daarom was ik extra blij dat ik in de fotostudio weer een paar ‘echte’ kinderkamertjes kon stylen! Even eruit, even afleiding én kunnen doen wat ik het allerliefste doe: mooi inspiratiebeeld maken.

Het nieuwe behang Birds of Hope van May&Fay had ik voorbij zien komen op Instagram en het leek me zó leuk om hier een mooi sfeertje omheen te bedenken. Uiteindelijk stylde ik met dit behang een babykamer in een subtiele Bohemian stijl. Door de styling van dit kamertje rustig en zacht te houden, is het behang echt de eye-catcher van het kamertje geworden. Want een behang met een drukkere print kan echt heel goed in een rustige babykamer of kinderkamer! In deze Shop the Slow Look laat ik je heel graag zien hoe je een drukker behang zo kunt stylen, dat je toch een rustig kamertje kunt maken.

Bohemian Babykamer

Bohemian woonstijl

Een Bohemian stijl maken in je babykamer, hoe doe je dat? Deze woonstijl typeert zich door het mixen van verschillende printjes en stijlen. En stijl waarbij je even buiten de lijntjes mag gaan. Ga dus voor een gedurfd printje, bijvoorbeeld in de vorm van een mooi behang. Ook in textiel mogen printjes terugkomen. Qua materialen gebruik je in een Bohemian stijl veel natuurlijke materialen, zoals textiel, riet, rotan en hout. In dit kamertje heb ik de Bohemian stijl op een heel subtiele manier toegepast. Wil jij net een stapje verder gaan? Kies dan voor accessoires met tropische prints, voeg een mooie plant toe (let wel op veiligheid!) en ga voor een tapijt met meer kleur. Durf uit te proberen, daarmee krijg je een heel verrassend resultaat!

Rustige babykamer styling

Het behang Birds of Hope heeft een prachtige rozetint als basis. Deze tint is gecombineerd met okergoud, gebroken wit en heel subtiele donkerblauwe accenten. Een prachtige kleurencombinatie! De styling heb ik op deze kleuren aangepast. Zo zie je het okergoud terugkomen in het kussentje en in het subtiele bloemenpatroon van het hoeslaken. Gebroken wit komt terug in het hemeltje, de poster en het kleine sterrenkussen. Deze ‘linkjes’ in kleur zorgen ervoor, dat er eenheid en dus rust ontstaat in het kamertje . Vul dat aan met natuurlijke materialen als bamboe, riet en jute en je rustige Bohemian sfeertje is helemaal compleet. Verder heb ik in de styling een warme bruinrode tint toegevoegd. Zo’n accentkleur maakt het rustige sfeertje nét even iets spannender. Gebruik als accent in de styling mooie wanddecoratie, of hang een vrolijk kledingstuk op aan een bamboe kledinghanger. Een klein kussentje, knuffeltje of een poster is ook een leuk accessoire waarin je een extra kleurtje terug kunt laten komen.

Bohemian Babykamer

Shopping

Ga jij aan de slag met het inrichten van je meisjes babykamer? Met deze Shop the Slow Look wil ik je inspireren een rustig kamertje in te richten, maar toch te durven met behang en styling. De producten die ik heb gebruikt voor de styling van dit kamertje, vind je hieronder terug in het stylingadvies. Veel plezier met shoppen en stylen! Je kunt deze Shop the Slow Look natuurlijk ook deels gebruiken voor een meisjeskamer! Shop dan in plaats van de wieg een mooi rotan kinderbed (tip: Leo&Moon voor prachtige rotan meubels, voor kinderen én volwassenen).

Beeld: Elina Styling en Petra van der Weiden Fotografie
Behang: May&Fay 

Bij deze winkels shop je de producten: Poster, hoeslaken bloemetjes en kussentje rechthoek: Store of Daydreams | Ballon en wieg: Little Dreamers | Hydrofiele doeken, mandje, rammelaar schelp en speendoekje: PS ik hou van jou | Vloerkleed: Kwantum | Bedhemel: Meneertje Luca | Houten stapeltoren en wiegdeken: Ziloen | Sterkussentjes: Lidor | Wandhanger vogel: Fabels out of Vintage

No Comments

Post a Comment