Slow Sleeping – Neutrale babykamer

Elina Styling kinderkameradvies

 

Een babykamer inrichten vind ik altijd een heel bijzonder project. Het is de kamer waar ouders veel tijd doorbrengen met hun pasgeboren kindje en waar ze het verwelkomen op de wereld. Dat mag natuurlijk het allermooiste en allerfijnste kamertje worden!

Styling Babykamer Bedje  Elina Styling babykamer

Neutrale babykamer

Steffi was al ruim over de helft van haar zwangerschap, maar kon niet slagen voor een leuke babykamer. Ze kwam bij mij met een duidelijke wens: of ik het inrichten van het kamertje haar uit handen wilde nemen en er een mooi neutraal kamertje van wilde maken. De basis was goed: een mooie donkere vloer en pas geschilderde lichte wanden. Die mochten zo blijven. Ook was Steffi al geslaagd voor de mooie vintage commode van Firma Zoethout.

Styling boekenplankjes

Styling boekenplankjes babykamer   Babykamer hemeltje

“Een hemeltje boven de wieg van je pasgeboren kindje geeft een geborgen gevoel en helpt bij rustig slapen.” 

Tijdloze basis

Wat een leuke uitdaging om eens te werken met zo min mogelijk kleur! Eigenlijk pas ik altijd kleur toe in mijn projecten. Op een zo rustig mogelijke manier, want dit vind ik enorm belangrijk in een kinderkamer (je leest er meer over in mijn blog Slow Styling for Kids). Ik besloot er helemaal voor te gaan: wit, grijs en beigetinten zou ik gaan doorvoeren in het hele kamertje.

De offwhite wanden vormen een subtiel contrast met de spierwitte meubels. Wat ik heel belangrijk vind bij het inrichten van een babykamer, is duurzaamheid door tijdloosheid. Door te kiezen voor neutrale meubels, kan de inrichting met kleine aanpassingen met het kindje meegroeien. Het Sebra Ledikant is een prachtig ledikant, handgemaakt van berkenhout met een vintage look. Dit uitschuifbare bedje (een zogenaamd ‘meegroeibed’) is een duurzame keuze omdat je kindje er in kan slapen tot ongeveer 6 jaar. Het hemeltje boven het ledikant zorgt voor een geborgen gevoel, zodat je kindje rustig kan slapen. Ook als het al iets ouder is. Het eindresultaat is een prachtig, lief en rustig kamertje waarin de kleine man meer dan welkom is!

Babykamer styling commode

Styling babykamer commode

Babykamer kledingkast   Babykamer nachtlampje Joseph

Kledingkast Timzowood Living | Knuffel Panda Maileg | Hemeltje en Mobile Konges Slojd | Kastje boven commode Firma Zoethout

Dit advies is gemaakt in opdracht van De Kinderkamerstylist

 

2 Comments

Post a Comment