Slow Sleeping – Rustige jongenskamer voor een peuter

Het blijft bijzonder wanneer ouders de inrichting van hun kinderkamer aan je toevertrouwen. Deze keer mocht ik voor Kinderkamerstylist aan de slag met het kamertje van Theo. Een vrolijke en drukke peuter, waarvoor een rustig ingerichte kinderkamer extra belangrijk is.

   

Stoere peuterkamer

Wanneer ik aan de slag ga met het maken van een kinderkameradvies, dan is het belangrijkste uitgangspunt natuurlijk de kleine bewoner van de kamer. Als ouder weet je als geen ander wat de behoeftes zijn van je kind, dus een advies start altijd met een vragenlijst. Ieder kind is ten slotte anders, heeft andere behoeftes, een ander karakter en andere interesses.

Theo is gek op de boerderij van opa en oma. Rennen, springen, stampen in de plassen, door de stal banjeren tussen de koeien.. Extra belangrijk dus om voor Theo thuis een plek te maken waar hij niet te veel afleiding heeft en lekker tot rust kan komen. Speciaal voor deze drukke kleine man maakte ik een ontwerp voor een rustig kamertje met zachte kleuren en natuurlijke materialen. Om na een dag klimmen, rennen, hangen en rollen een eigen plekje te hebben. Mét een knipoog naar het vertrouwde boerderijgevoel bij opa en oma. Dat is nog eens lekker slapen! 

     

“Een kleine kledingkast was voor nu voldoende, maar kan altijd worden uitgebreid met een tweede Ivar kast van Ikea. Door te stapelen benut je de hoogte van de ruimte.” 

Boerderij kinderkamer

Wat ik belangrijk vind bij het inrichten van een kinderkamer, is dat ouders een tijdloze basis kunnen neerzetten. Interesses van kinderen kunnen snel veranderen, daar moet het kamertje in kunnen meegroeien. Om die reden probeer ik thema’s in een kinderkamer altijd subtiel te houden. 

Het kamertje was toe aan een flinke opknapbeurt: nieuwe gordijnen, een nieuwe vloer en een ombouw voor de radiator. Hiermee zijn de ouders van Theo zelf flink aan de slag gegaan. De wand achter de kledingkast was in slechte staat. Om wat extra hout toe te voegen, adviseerde ik om deze wand te betimmeren met planken en te schilderen. De inbouwkast werd nauwelijks gebruikt, waardoor we de mogelijkheid hadden hier een fijn speelplekje van te maken. Wanneer Theo in bed ligt, kijkt hij net niet in het nisje, wat afleiding voorkomt.

Op de wand naast de inbouwkast was nog ruimte voor leuke styling. Hier hebben de ouders van Theo zelf een lange kapstok op de wand gemaakt. Extra leuk om hier persoonlijke spulletjes en mooie accesoires een plekje te geven. Omdat het geheel heel ondiep is, verlies te geen loopruimte maar benut je de wand toch op een leuke manier!

Geweldig om te horen dat de rust in het kamertje echt verschil maakt voor dit kleine, drukke mannetje. Het is een stoer kamertje geworden! Een rustige plek waar Theo en zijn ouders nog lang plezier kunnen hebben!

Dit advies is gemaakt in opdracht van De Kinderkamerstylist

 

No Comments

Post a Comment