Slow Styling for Kids

 

Yay het is zo ver! Mijn nieuwe website is online! De laatste tijd ben ik achter de schermen druk bezig geweest met veranderingen binnen Elina Styling. Leuk om je in deze blog mee te nemen in die verandering en je te vertellen waarom en welke keuzes ik heb gemaakt om Elina Styling een heel nieuwe richting in te sturen.

 

   

Slow Living

Een tijd geleden kwam ik in aanraking met de term ‘Slow Living’. Slow Living (en ook Minimalisme) is een lifestyle die al langer bestaat, maar waarover we de laatste tijd steeds meer lezen. We leven in een drukke wereld waarin we veel van elkaar, maar vooral ook van onszelf. Daarnaast zijn we continue druk met multitasken en komen standaard tijd tekort. Kan dat niet anders?

Slow Living is een antwoord op die vraag. Het leven gaat niet over meer en veel, maar juist over minderen en hieruit meer rust en voldoening halen. Je meer bewust worden van de keuzes die je maakt en de dingen die je doet.

Slow Living is een manier van leven die je ook heel goed kunt toepassen op je interieur. Ik merkte bij het helpen van mijn klanten met interieuradvies en interieurontwerpen dat mensen steeds meer behoefte hebben aan rust in huis. Aan het creëren van een persoonlijke plek waarin rust, balans en eenheid centraal staan en je even helemaal kunt ontspannen. Letterlijk de deur achter je dicht doen en die drukke wereld buiten laten. Maar als volwassenen behoefte hebben aan zo’n plek van rust, hoe zit het dan met kinderen?

 

   

“In een wereld vol indrukken gun ik het kinderen om een eigen, unieke plek te hebben waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn.” 

Wat is Slow Styling for Kids

Ook van kinderen wordt steeds meer verwacht. School, sport, hobby, vriendjes en vriendinnetjes.. Kinderen krijgen in deze maatschappij enorm veel indrukken te verwerken. Dat kan voor sommige kinderen best lastig zijn. We denken vaak dat onze kinderen vol energie zitten en altijd maar door gaan, maar ook zij hebben behoefte aan een plek om tot rust te komen. Om even hun hoofd leeg te kunnen maken en ruimte te hebben voor zichzelf en hun ontwikkeling.

Ik besloot eens terug te kijken op de afgelopen 8 jaar in mijn werk als interieurstylist en zag een heel mooie overeenkomst met Slow Living. Het altijd op zoek zijn naar rust, balans en eenheid in mijn werk. De voorkeur voor ingetogen, vergrijsde kleuren en natuurlijke materialen. Dat veel niet altijd beter hoeft te zijn, maar je juist met minder een heel krachtig eindresultaat kunt neerzetten. En bovenal: mensen willen helpen die rust voor zichzelf, maar ook voor hun kinderen te creëren in huis. Ik besloot met dat laatste verder te willen gaan. Want ik gun het ieder kind een ruimte te hebben voor zichzelf om even naar binnen te keren en te ontspannen. Waarin je helemaal jezelf kunt zijn en waar ruimte is voor je eigen fantasie en belevingswereld. Daaruit is Slow Styling for Kids ontstaan!

Met Slow Styling for Kids wil ik jou als ouder laten zien hoe je de kamer of speelruimte van je kind bewuster kunt inrichten. Het leven zit vol indrukken, thuis hoeft dat even niet. Slow staat niet voor langzaam, maar wel voor bewuste keuzes en meer genieten. Het staat niet voor saai, want het geeft juist ruimte voor fantasie. Met Slow Styling wil ik je inspireren de kinderkamer op een persoonlijke en tijdloze manier in te richten, met meubels en accessoires die zo lang mogelijk mee gaan. En een rust en eigenheid te creëren, waarin je kind helemaal zichzelf kan zijn. Ik kijk er naar uit je te mogen adviseren én inspireren, zodat ook jij vol vertrouwen aan de slag gaat met het inrichten van een unieke, rustige kinderkamer voor wie jou het meest dierbaar is.

Liefs, Elina

 

Foto’s: Hanke Arkenbout

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

No Comments

Post a Comment