Stylingtips voor een meisjes babykamer

Roze babykamer

Meerdere keren per jaar organiseer ik samen met fotografe Maureen (Iamaureen) de Connecting the Brands fotoshoot. Met deze fotoshoot willen we graag aan jou laten zien, welke mooie merken en shops er zijn op het gebied van Kids Lifestyle. Met de producten van deze merken en shops style ik de liefste kinderkamer en babykamers en hoop ik je te inspireren! In dit blog deel ik een mini babykamer in roze- en natureltinten.

Wanneer je in verwachting bent, sta je ongetwijfeld te trappelen om de babykamer te gaan inrichten. Geef jij de voorkeur aan een rustig kamertje of ga je liever voor wat meer kleur? Bij het inrichten van een rustige babykamer, is balans en eenheid heel belangrijk. Door kleuren en materialen op elkaar af te stemmen, krijg je een mooi rustig geheel. In deze babykamer is de basis een lichtgrijze vloer en het allernieuwste behang van Bibelotte: behang Cappuccino. De blaadjes op dit behang vormen een vrolijk maar toch rustig patroon, dé ideale basis voor een babykamer. 

Babykamer behang Bibelotte  

Rotan co-sleeper

Bij een mini mensje hoort natuurlijk ook een mini bedje. Slaapt jouw baby de eerste tijd na de geboorte bij je op de kamer? Dan is een co-sleeper heel fijn om te gebruiken. Een co-sleeper kun je naast je eigen bed zetten (eventueel met één kant open), waardoor jij en je kindje het gevoel hebben naast elkaar te slapen (op een veilige manier). De co-sleeper in dit kamertje is van rotan (van het merk Baby Unit), een prachtig natuurlijk materiaal met een warme uitstraling. 

Het hemeltje boven de wieg is van Matuu en volledig met de hand gemaakt. Het geeft een dromerige sfeer aan je babykamer en je creërt er een geborgen slaapplek mee voor je kleintje. De mobile die in de opening hangt is van Cotton Design en heeft vrolijke handgemaakte regenboogjes. Het regenboogje komt weer terug in de rotan wandplank (ook van Baby Unit). Wat mij betreft de ideale wandplank, want er zit ook een kapstokje aan. Op het plankje is er ruimte voor een lief nachtlampje en een eerste speeltje. En zie je het lieve tasje? De Acorn Bag van Ollie&Ella shop je bij Little Dreamers. Zie jij je kleine meisje daar straks al mee rondlopen?

Babykamer meisje rotan wieg   Babykamer meisje rotan wiegje  Hemeltje en mobile babykamer

Babykamer textiel

Een zachte uitstraling in je babykamer maak je met een mooi vloerkleed. De Anna Rug van Tapis Petit is heerlijk zacht, heeft een lief randje met franjes en kan ook nog eens in de wasmachine. Vooral dat laatste is erg handig wanneer je kindje straks gaat spelen op dit heerlijk zachte kleed. 

Het bedje is opgemaakt met een gepersonaliseerd lakentje van Mommies&Miracles. Een prachtig persoonlijk accessoire (én een leuk kraamcadeau!). Het dekentje van Konges Slojd is gemaakt van  katoen en gebruik je niet alleen in het bedje.. Je kunt hem ook heel handig gebruiken als omslagdoek of in de kinderwagen. Een leuke tip: vaak kun je de hoes voor een aankleedkussen ook gebruiken als hoeslakentje voor een wieg matras! Die hebben vaak dezelfde maat. Deze mooie hoes is van Garbo&Friends. Gebruik je de wieg niet meer, dan heb je dus nog een handige extra hoes voor om het aankleedkussen. 

Babykamer vloerkleed rond Tapis Petit  Dekentje met naam baykamer

Babykameradvies

Kom jij er, ondanks alle inspiratie, toch niet helemaal uit met de inrichting van je babykamer? Kijk dan gerust eens bij ‘advies&styling’ op mijn website voor de mogelijkheden voor kinderkameradvies. Ik help je graag verder!

Liefs, Elina

Foto credits: Iamaureen

Hier shop je de producten: Behang: Bibelotte | Wieg en regenboog plankje: Baby Unit  | Vloerkleed: Tapis Petit | Bedhemel: Matuu | Lakentje ‘Bobbi’: Mommies&Miracles | Slinger met schelpen en regenboog mobile: Cotton Design |Roze lampje, stapelaar, borsteltje, eikel tasje, bedpocket, deken, hoeslaken en konijn: Little Dreamers

No Comments

Post a Comment